Vážení přátelé,

dovolte nám se s vámi podělit o informaci, že NCZ pořádala seminář Nitto Way a to poprvé v historii přímo zde v Brně, v pobočce Nitto v České Republice.

Nejprve se pokusím vysvětlit, co vlastně seminář Nitto Way=NWS je a jaká jsou pravidla a program této události. Tato akce je v zásadě určena všem nově příchozím zaměstnancům (WhiteCollar), kteří umí anglicky, aby absolvováním tohoto semináře urychlili proces své integrace do společnosti  Nitto a porozuměli naší firemní filozofii, zásadám, portfoliu produktů a jednoduše se dozvěděli mnohem více o samotném Nittu. Druhou pozitivní věcí také je, že si účastníci vytvoří vlastní síť kontaktů v různých pobočkách Nitta v regionu EMEA – to je opravdu stěžejní a užitečné pro budoucí komunikaci a rozvoj spolupráce mezi danými pobočkami  korporátu v regionu EMEA.

Tento seminář u nás probíhal ve dnech 21. až 23. května 2019 a byli jsme poprvé hostitelem této akce v NCZ. Účastnilo se celkem 15 nových zaměstnanců společnosti z jednotlivých poboček z regionu EMEA (Velká Británie, Belgie, Maďarsko, Turecko, Švédsko a Česká republika). Také lektoři a školitelé byli různých národností (zastoupeny byly tyto země: Velká Británie – externí školitel, Belgie, Turecko, Maďarsko a Česká republika).

Program tohoto školení byl zejména zaměřen na firemní filozofii, na vývoj produktů a společnost Nitto, na její historii, na multikulturní rozmanitost a komunikaci, na bezpečnost. Řešila se EMEA stategy MTP 2022, produktové portfolio, inovace dodávané našim zákazníkům, uskutečnila se i prohlídka závodu NCZ a především proběhlo vzájemné seznámení se.

Během všech 3 dnů jsme procvičovali a uváděli do našeho každodenního života naše hodnoty, principy, komunikační kanály, vize apod. Tyto tři dny byly opravdu naplněny informacemi, zajímavostmi o naší společnosti.

Po oba večery, kdy kolegové byli zde, jsme připravili také pěkný program. První večer byl zaměřen na seznámení se s hostitelským městem a místní kuchyní. Těsně po celodenním školícím programu byla pro všechny účastníky uspořádána prohlídka centra města Brna. Vyšlápli jsme na věž Staré radnice. Bylo to téměř 200 schodů, takže to bylo také pěkné cvičení před klasickou českou večeří. Pohled ale stál za to, viditelnost byla výborná, pohled na celé město byl pro všechny nezapomenutelný a mohli jsme také vidět naši továrnu na okraji Brna. Pak se Richard ujal iniciativy a podělil se o několik příběhů z dějin města Brna (brněnský drak, brněnské kolo a skutečný příběh, proč zvony v Brně zvoní místo v poledne v 11:00). Pak jsme se přesunuli do místní restaurace, kde nám Čeští kuchaři prokázali, že knedlíky mohou být všude – v polévce, k hlavnímu chodu ale i jako dezert. Knedlíkové menu všechny překvapilo.

Po oba večery, kdy kolegové byli zde, jsme připravili také pěkný program. První večer byl zaměřen na seznámení se s hostitelským městem a místní kuchyní. Těsně po celodenním školícím programu byla pro všechny účastníky uspořádána prohlídka centra města Brna. Vyšlápli jsme na věž Staré radnice. Bylo to téměř 200 schodů, takže to bylo také pěkné cvičení před klasickou českou večeří. Pohled ale stál za to, viditelnost byla výborná, pohled na celé město byl pro všechny nezapomenutelný a mohli jsme také vidět naši továrnu na okraji Brna. Pak se Richard ujal iniciativy a podělil se o několik příběhů z dějin města Brna (brněnský drak, brněnské kolo a skutečný příběh, proč zvony v Brně zvoní místo v poledne v 11:00). Pak jsme se přesunuli do místní restaurace, kde nám Čeští kuchaři prokázali, že knedlíky mohou být všude – v polévce, k hlavnímu chodu ale i jako dezert. Knedlíkové menu všechny překvapilo.

Druhý večer jsme uspořádali v karibském stylu, konkrétně tedy v kubánské restauraci. Celý večer se konal v duchu „ochutnávání nových věci a prožívání něčeho jiného“ pro vysvětlení můžeme uvést například 11 různých způsobů, jak připravit carpaccio jako předkrm, všechny druhy masa jako hlavní chod a také můžeme uvést i jednu hru Házení kokosem, kdy jsme použili kokosové „sklo“ z uvítacího drinku k zasažení cíle – jeden z nás uspěl a získal od této restaurace speciální cenu, výjimečná byla také ochutnávka uzeného karibského rumu či roztančený flambovaný ananas.  Zmínit musíme také jiné prostředí – u netypických jídelních stolů, v kožených sedačkách a křeslech, kdy všichni účastníci mohli kdykoliv změnit svá místa a sedět tak pokaždé vedle jiné osoby.

Byli jsme opravdu hrdí na to, že jsme mohli pořádat tuto akci v našem závodě, dokázali jsme tak našim kolegům ukázat naše pracovní a bezpečnostní standardy, inspirovat je novými nápady, které si mohou vzít domů a také se jimi poučit. Stejné to bylo pro nás, také jsme se učili od nich a sdíleli jsme tak společně své poznatky.

Za pořádající NCZ Richard a Simona